L'Ajuntament

2010-01-13 17:53

L'edifici de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera situat a la plaça de la Vila es construeix el 1929 després que les antigues dependències municipals estiguin en mal estat i sigui necessari marxar-ne. L'encarregat de la seva construcció es produeix al mateix moment que l'escorxador i la realitza l'arquitecte municipal Josep Domènech i Mansana.

L'edifici a part d'acollir les dependències muncipals també té espai per les escoles, i aprofita l'antic habitatge del secretari, que es mantindrà en el nou edifici.

La construcció segueix l'estil modernista de l'arquitecte, utilitzant diferents materials tradicionals. Té una estructura de 3 cossos, on en sobresurt el cos central. L'ordenació geomètrica i simètrica la trobem en les diferents obertures de les finestres i les portes, efecte que dóna una regularitat en tot l'edifici.

L'edifici ha patit diferents reformes al llarg del anys, adaptant-se a les noves necessitats, ha tingut habitatges pel mestre, pels treballadors de l'Ajuntament, ampliant els espais municipals. I aquesta adaptació a les noves necessitats ha fet que actualment estigui prevista la seva rehabilitació. Una cosa que no ha variat en cap reforma anterior ha sigut l'estructura exterior, i en el seu volum, i esperem que continui així en la nova reforma de l'Ajuntament per adaptar-lo al segle XXI.

Un dels elements pocs elements afegits ha sigut el rellotge que va ser instal·lat el 1967, després de treure el que hi havia sobre el presbiteri de l'església.    

 

Retorna

Lloc de cerca

© 2009 Tots els drets reservats Contacte: coneixerpalau@gmail.com