Mare de Déu del Remei

2013-03-28 10:40

La Mare de Déu del Remei és una advocació  mariana que va ser divulgada per l'Ordre de la Santíssima Trinitat, els Trinitaris, congregació fundada per Sant Joan de Mata i Sant Félix de Valois, i aprovada pel Papa Inocencio III; estenent-se a partir del segle XIV per Europa i Amèrica.

La Mare de Déu del Remei és una festa religiosa que se celebra el segon diumenge d'octubre (a Caldes de Montbui, el tercer) i és advocada dels parteres i una verge en honor de la qual se celebrin a Catalunya molts aplecs i romiatges. La mare de Déu del Remei és una dels que gaudeixen de més veneració a Catalunya. A més de demanar-li bon consell i remei en casos de malaltia, hom la reclama en tota mena de tribulacions i trasbalsos. Una dels invocacions més freqüents era perquè afavorís el moment del part. Moltes dels imatges de la Mare de Déu del Remei duien una cinta de seda de colors, de l'alçada de la imatge, la qual, posada damunt del cos de la comare, deien que ajudava a infantar.

Com que aquestes cintes tenien molta demanda, finalment és va acabar venent cintes amb virtut remeiera als ermites i capelles advocades al remei. Hi havia dons que és portaven dobles eles mateixes la cinta, la qual creien que prenia virtut a tocar la imatge de la Mare de Déu.

A més dels cintes, també és tenien per virtuosos els mantells i els rosaris que duien els imatges, els quals és podien llogar als santuaris mitjançant una almoina. Els vells saludadors, adobadors, oracionaires, salmaires i tots aquells que és dedicaven a guarir per art i sense ciència, tenien per patrona la Mare de Déu del Remei.

 

Retorna

Lloc de cerca

© 2009 Tots els drets reservats Contacte: coneixerpalau@gmail.com